« TrafikTitt Kartnlarna i Bing Maps | Main | TrafikTitt - Att lagra trafikkamerorna i en xmlfil »

2011-01-14

Comments

Ulf Wennström

Låter bra. Men tänk om någon hade kunnat tala om vad det kostar totalt att köra i molnet.
Våra kunder vill ha fast månadskostnad och inte betala efter förbrukning.

"troligtvis rätt liten... " det duger inte för våra kunder iallafall. Vi måste veta vad driften av applikationerna kostar.

Dag

ja, jag kan förstå det i vissa sammanhang.
men ärligt vet vi idag verkligen vad kostnaden för att köra våra applikationer är? har du fastpris idag på din bandbredd, ja, kanske inom ett visst intervall. vad har du för kostnad om en server går sönder, ingår det automatiskt, osv.

men jag hör vad du säger och förstår och vet att vi jobbar på själva "billingen" för att göra den bättre.

/dag

Robin Månsson

Instämmer med Ulf. Azure är ju absolut intressant, men varför ska man välja det istället för ett traditionellt webbhotell som erbjuder VPS:er där man har fasta priser?

Just de rörliga priserna har gjort att vårt företag inte valt att arbeta med Azure. Våra kunder måste veta vad priset blir i slutändan.

Johan Lindfors

Så här från utsidan så kan jag också se vissa tendenser till att även mindre företag kör mer än bara EN applikation. Och då finns det risk för att kostnaderna sticker iväg i höjden. Även mindre företag kan med andra ord behöva hjälp att göra formella analyser och jämförelser av de olika utbudens för- och nackdelar.

Tur att det finns partners som gärna hjälper till! :)

Johan Lindfors, Infozone

Dag

Bra kommentarer.
En fråga? Är det viktigare att de har ett fast pris eller att de har ett billigt pris? Jag gjorde en jämförelse och fick ett fast pris, men det var högre än det pris som jag hade i Azure.

När det gäller fler applikationer, så kan man köra flera applikationer i en instance i Azure.

/dag

Robin Månsson

För vår del är det viktigare med ett fast pris än ett billigt pris. Så länge man kan motivera priset så är det oftast inga problem.
Nu har jag inte läst igenom hur hela prissättningen fungerar och hur långt det kan dra iväg, men för vår del skulle det var intressant om det fanns ett takpris. När takpriset har nåtts så begränsas t ex processoranvändningen. I ett sådant läge skulle man kunna få en notifiering och möjlighet att godkänna en ökning av takpriset.

Vi jobbar med allt från små lokala butiker till myndigheter såsom Rikspolisstyrelsen och signalerna vi får (oavsett kundens storlek) är att fast pris gäller. Det är lättare att budgetera.
Men, det kan vara en mognadsfråga också. Långt ifrån alla kör ju med flat-rate på sina mobiltelefoner, och det är ju helt accepterat.

Det är absolut intressant och det kanske är en sån här prissättning som är framtiden.

Dag

ja, jag förstår att fastpris är viktigt. vi får hålla utkik på vad som händer på vår sida när det gäller billing.
/dag

Cristian

Jag tror att fastpris skulle vara mycket bra. Men i prisfrågan tror jag nog inte att det är det mest intressanta ändå..

Problemet tror jag är att man tänker nog att ja men det där nya projektet skulle man ju kunna köra i azure men.. hur skall jag kunna ha en aning om vad det kommer kosta i månaden innan jag ens skrivit en rad kod för den..

Jag tror att realistiska exempel på vad olika site typer med olika antal besökare kostar att driva i azure är ett måste för att kunna sälja in.
Nåt i stil med att man kan visa kunden att jo en site i stil med ett recept/dokument bibliotek med x antal recept/dokument och x antal besökare per dag skulle kosta ca x kr till y kr

Jag tror nog att det skulle vara mer användbart då många är intresserade av att budgetera för driften men att få den billigare är inte någon nackdel och om man skulle få en högre räkning så blir man troligen inte missnöjd då man förmodligen också har en mer populär site än man tänkt sig från början (eller större)..

Dag

intressant förslag Christian. jag skall ta med mig det.
/dag

The comments to this entry are closed.

Become a Fan