Dynamiska språk, ett begrepp som håller på att segla upp på många utvecklares radarskärmar, skall jag, Dag König, i den här intervjun diskutera tillsammans med Niclas Nilsson, Factor10.
Vi kommer att ta upp heta ämnen såsom IronRuby och IronPython och vad är det för skillnad på dem. Dynamic Language Runtime, ett ramverk ifrån Microsoft för att kunna använda dynamiska språk. Silverlight och dynamiska språk, vilket det kommer snart att ha stöd för.
Frågor som finns i mitt huvud och som jag får svar på:
Vad är ett dynamiskt språk?
Vad är det för skillnad mellan dem och kompilerade språk?
Det finns vissa böcker som man verkligen behöver läsa. Böcker som innehåller kunskaper som är av livsnödvändiga (och då menar jag verkligen rent bokstavligt).
Interop mellan WPF och WinForms Xceed – gratis DataGrid-kontroll för WPF – www.xceed.com
TÄVLING
Hur många unika windowsljud kan du höra i följande låt av Jim Owen, Welcome To Windows. Skicka in ditt svar innan 1 November till [email protected]. Fina priser utlovas.
Ett av de största problemen att gå över till TFS är naturligtvis hur man skall få över sin befintliga källkod. Det förstår vi och har därför gjort olika konverterare tillgängliga. (Vi har till och med ett generellt konverteringskit som andra kan använda sig av för att bygga sin egen konverterare. Det rekommenderas varmt.)
Här kommer vår konverterare ifrån ClearCase till TFS.
Många har tyckt att det varit dåligt att man måste ha Visual Studio Team Test Editon för att göra en testlista, det är detta som VSMDI-filen är till för, som sedan skall köras när man bygger sin produkt. Varför har man endast behövt intallera den produkten för att göra den "lilla" funktionen?
Men nu har vi gjort ett nytt Task (det är en funktion i bygget) som gör det möjligt att hoppa över denna förtret. Det nya tasket heter TestToolsTask och finns att laddas ned i den senaste versionen av vårt Visual Studio 2005 Team Foundation Server Power Tools.
Nu laddar vi upp inför nästa ALM Live. (ALM står för Application Lifecycle Management) Detta föredrag kommer att handla om källkodshantering, ett ämne som de flesta av oss har någon form av relation till. Det kanske låter lite osexigt, men källkodshantering är faktiskt en av de viktigaste faktorerna för att projekt skall lyckas.
Att utveckla mjukvara kan vara svårt. Att utveckla mjukvara som lever i många generationer kan vara än mer utmanade. För att klara av att utveckla på ett effektivt och kvalitativt sätt krävs såväl metoder som verktyg för att säkerställa att arbetet sker på ett rationellt sätt. Visual Studio Team System och Team Foundation Server bildar en plattform för källkodshantering som går utöver att bara hantera versioner av filer. Med Team System kan metoder och processer kopplas till hur ändringar sker i systemet för att på så sätt ge bra spårbarhet. I produkten finns också ett antal verktyg för mätning av kvalitén i den kod som skrivs. Dess stöd för avancerad parallellutveckling gör att arbetet i stora team och med flera parallella kodbaser blir praktiskt hanterbart. Och med funktioner för byggautomatisering får man ett integrerat verktyg för att hantera processen från skriven kod till installerad produkt.
I detta seminiarie kommer Mathias Olausson att visa hur Visual Studio Team System kan användas för att hantera källkoden för en applikation. Mathias arbetar till vardags på Callista Callista Knowledgebase AB som konsult och är också lärare åt Informator för bland annat Visual Studio Team System. Mathias har erfarenhet av att implementera Visual Studio Team System och Team Foundation Server i ett flertal projekt.
Vi skruvar här och vi skruvar där för att alltid göra förbättringar i prestanda. (Vem gör inte det, eller?) Det är en evig lag att man hela tiden tycker att saker tar för lång tid och att en kvinnas handväska alltid är full.
Läs detta om ni vill veta vad vi bland annat har smort upp med vår .net-olja.
Recent Comments