« N24.se: Konica kastar in handduken | Main | Sitter just nu fast på Landvetter »

2006-01-20

Comments

Marcus Eklund

Det är mer eller mindre omöjligt för en "yngre" person att få ett jobb inom utveckling om personen inte har jobbat redan för mer eller mindre alla företag kräver en massa papper och jobberfarenhet.

Lite lustigt att dom kräver jobberfarenhet av en nyutbildad eller självlärd utvecklare, det betyder mer eller mindre att du aldrig kommer få ett jobb om ingen chansar vilket få företag gör.

Jag vet av erfarenhet det, då jag är just i den sitsen.

Lite synd igentligen, finns mycket utvecklare därute som väntar på jobb.

/Marcus

Lars Olofsson

Om man räknar med hur mycket utbildning som krävs från början, och dessutom räknar in all den fritid man måste spendera på att fortbilda sig och hänga med, är det nog ganska dåligt betalt per faktiskt timme man lägger ned. Har man inte intresset och passionen att hänga med och se vidareutbildning som något kul och spännande (som en hobby) tror jag inte man klarar av att fortsätta speciellt länge. Det är mer än livsstil än ett yrke. Frågan är bara om man orkar med att hålla samma tempo till 65?

Bara för att indierna är fler och jobbar billigare behöver det inte innebära att de i genomsnitt är duktigare. Den som har jobbat lite inom utveckling känner också till att man inte blir färdig dubbelt så snabbt med dubbelt så många personer involverade i samma projekt. Så att man kan köpa fler timmar för samma pengar kan mer än väl uppvägas av avstånd, språkförbistring, felaktiga antaganden eller någon annat projektadministrativ mardröm.

Att bli elektriker är knappast något säkert väl det heller, det finns massor av duktiga hantverkare i Östeuropa som gärna kommer hit och skruvar billigt. Det finns väldigt få "säkra" yrken nuförtiden.

På tal om krav såg jag en rolig annons 2003 där ett företag sökte utvecklare med minst fem års erfarenhet av .NET. Kan tänka att det blev ett ganska magert urval. :-)

The comments to this entry are closed.

Become a Fan