« 10 saker som du skall veta om Visual Studio 2005 Team System | Main | Kallas det skryt eller? Cool bok »

2005-11-25

Comments

xaphod

Ser väldigt coolt ut! (Och användbart) En tanke bara: undrar hur hastigheten på nätet/näten påverkas när fler och fler använder den här tjänsten...

Lars Olofsson

Visst är det en fantastisk ny värld som håller på att öppna sig?

Med inspelning på hårddisk som är styrd via mobiltelefon behöver man aldrig missa något program för att man glömt ställa in videon. Eller varför inte kunna se alla sina filmer eller lyssna på all sin musik via mobiltelefonen, kanske på en större skärm där man befinner sig just nu. Är systemet rätt konstruerat behöver det inte medföra större säkerhetsrisker än om man kör en webbserver på maskinen. Hur det är i det här fallet vet jag inte - har ORB tillgång till att styra klienten på din dator? Det är kanske inte så trevligt i så fall.

Jag funderade en hel del på det här i slutet av 90-talet, det som förvånar mig är hur snabbt det har blivit verklighet! Precis som den där digitala ”freestylen” utan rörliga delar jag drömde om i gymnasiet. 15år senare finns den i snart sagt varje hem!

Nästa steg är att man streamar ut all radio och TV via nätet och ut till vilken terminal man än vill – även i mobiltelefonen eller i bilen – för ett rimligt pris. Känner man sen för att gå runt och lyssna på lokalradion i Sydney medan man klipper gräset så är det inga problem. Globalt utbud för globala konsumenter, förmodligen också fullständigt interaktivt.

Den enda direkta nackdelen med ett system där man sänder via nätet är att anonymiteten om vem som lyssnar på vad kan gå förlorad. Men det går säkert att lösa på något sätt. Man kan också tänka sig att den giriga mediaindustrin inte vill ha konkurrens och utsuddade gränser mellan olika marknader. Eller att allt ska friteras i så mycket flottig DRM flexibiliteten går förlorad.

Jag kan tänka mig att titta på musikvideos, och i värsta fall nyheter, på ”världens minsta skärm” – men för annan underhållning är det en inbyggd motsättning mellan att ha små smidiga enheter och stora bra skärmar. En möjlig lösning är att man använder någon form av visir, glasögon eller direktprojektion på näthinnan.

The future is so bright...

The comments to this entry are closed.

Become a Fan