« Bra Microsoftbloggar enligt RedmondMag | Main | AV #14 - Introduktion till Microsoft Vista »

2005-08-22

Comments

Patrik Löwendahl

Fast det här känns inte speciellt balanserat.

Om IBM påstår att web service anropen i dess form idag inte enkelt kan bli en flaskhals så blundar man ganska kraftigt för teknikens problem.

Ett protokoll baserat på text, xml och http kan aldrig vara en mindre flaskhals än ett binärt protokoll, ett fire and forget protokoll kan aldrig vara lika flexibelt att arbeta med som ett tillståndsfullt protokoll.

Nä, IBM får nog ta en titt utanför labben och kolla lite i verkligheten en stund och sen återkomma.

Dag

Det IBM säger att det inte är någon "flaskhals", men de säger inte därmed att det är snabbare än ett binärt protkoll. Jag tror att de med detta uttalande menar att vi behöver inte stirra oss blinda på den eventuellt lilla prestandaförsämring som finns här, när man bygger Enterprise Applications.

/dag

Patrik Löwendahl

Fast det är ingen liten prestanda försämring som de hävdar, det mäter man simpelt med ett enkelt ATC test.

Jag tycker det är ganska intressant att de skriver: (particularly in applications that have any network latency).

Om jag har problem med min nätverksöverföring så är inte det första jag tänker på att slå på ett lagom chatty och fett protokoll. Det kommer ju isf att förvärra situationen.

I sin rapport så stirrar sig IBM blind på bara en sak, transformering, när det i verkligheten är mycket mer man måste tänka på vad gäller implementationer av tjänster med SOAP som protokoll.

The comments to this entry are closed.

Become a Fan